No, jos tästä päivästä jotain hyvää kehitellään, niin ei ainakaan tee mieli mitään makeaa. Tai mitään ylipäänsä. On ihan ällö olo ja päähän koskee. Hieman on siipi maassa ja ulkonakin tuollainen keli, ettei paljoa viitsi edes verhoja avata. Valivalivali...

Jotain mitä kuitenkin olen saanut tehtyä, on kaappien siivous! Tai no, siis lähinnä tuon oman vaatekaappini sain uuteen uskoon. Kamalaa miten paljon mulla on vaatteita - siis ihmiseksi, joka aina valittaa sitä, ettei ole mitään päällepantavaa. Tosin hyvin suuri osa vaatteista on Erittäin Epäsopivia. Löytyi kasoittain pieniä vaatteita, pieni vähemmistö jo liian isoksi jääneitä ja suuri kasa vaatteita, jotka ovat varmaan jo ostettaessa olleet niin kasareita, ettei päällensä kehtaisi laittaa vaikka mahtuisivatkin.

Järjestin näitä siis sitten niin, että ihanat vaatteet jotka eivät mahdu nyt saivat vallata yhden hyllyn kaapistani. Ne samat parin käden sormilla laskettavissa olevat paidat joita nyt pidän, saivat oman hyllynsä. Housuille oma osio, vaikkei ne parit hassut kappaleet juuri tilaa vaatineetkaan. Kesävaatteita hypistelin ja toivoin aurinkoa, ennenkun piilotin ne toistaiseksi ylähyllylle. Sukat ja alusvaatteet kävin läpi heitellen vihdoin surutta venyneet ja vanuneet kappaleet roskiin. Periaatteena oli se, että haluaisinko jonkun näkevän minut niissä vaatteissa, jos vaikka joudun kolariin (God forbid) ja leikkaavat vaatteet päältäni. "Uhrina 28-vuotias ylipainoinen nainen, jolla jalassa nuhjuiset used-to-be-blue alushousut ja päällä rintaliivit, joiden toinen olkain on melkein irti."

Perinteikkäästi löysin paljon vaatteita jotka olen joskus ostanut ja sitten en juuri pitänyt, kun olivat himppasen liian pieniä. Taitteilin näistä ne vielä jokseenkin muodinmukaiset talteen ja järjestin kasan housuja niin, että voin niitä kokeilla painon (tai senttien) vähetessä. Aika hienoa (lue: säälittävää) oli sekin, että minulla oli kolmet lähes tuliterät housut, jotka ehkä sopivat minulle tämän pudotuksen edetessä. Nykyinen kokoni on 52, yhdet olivat kokoa 50, yhdet 48 ja yhdet 46. Eli pääsen jännittämään milloin mitkäkin housut menevät jalkaan. Viiskymppiset olivat jo mahdolliset, muttei mukavat, mutta kyllä se siitä. Persus on kyllä niin leveä, että ihmettelen mahtuuko se koskaan noihin 46 kokoisiin housuihin... Saati pienempiin! Onpahan jotain jännitettävää siinäkin :D

Lopputuloksena vaatteita lähti kaapista hirmuinen kasa. Osa menee SPR:n Konttiin ja osa ihan suoraan roskiin. Kiva kun kaapissa on nyt tilaa ja järjestystä. Ehkä tässä projektin edistyessä voin sitten palkita itseäni täyttämällä tuota kaappia, tosin vähän aikaa pärjään jo ihan noilla vaatteilla joita kaapista löytyi. Nyt täällä leijuu sen verran pölyä ilmassa, että lähden tuhlaamaan joitakin kaloreita reippaaseen imurointiin. Ehkä se pirteys tällekin päivälle löytyy siististä kodista :)