Erittäin tylsä ja rutiininomainen aamu tänään. Kirjoittelin ruokalistat Kalorilaskurissa jo, joten tärkeimmät tälle aamulle onkin hoidettu. Sain eilen juuri ne kaipaamani hyvät uutiset ja ehkä vähän enemmänkin, joten tänään olen tyytyväinen kaikkeen, vaikka olisikin hieman tylsä ja tavallinen päivä! :)

Pientä ongelmaa kuitenkin tuottaa tuo päivän ruokien suunnittelu. Olen yrittänyt nyt lisätä ruokavaliooni proteiinia, sillä se on ainoa sarake, joka jää päivittäin vajaaksi tuossa laskurissa. Eilen mm. iltaruoaksi söimme miehen kanssa kurkku-paprika-herne-tonnikala-raejuusto salaatit. Mukavan kevyttä ja hyvää ja kerrankin niitä proteiineja tuli sopivasti. Mutta jotenkin ei jaksaisi ajatella syövänsä tonnikalaa ja raejuustoa päivittäin! Saatteko te muut riittävästi proteiinia ihan normaalista kevyestä ruokavaliosta, syöttekö jotain erikoisia ruokia juuri proteiinia ajatellen vai ettekö seuraa p/h/r-suhdetta ruokavaliossanne? Onko jollain jotain vinkkejä miten proteiinin määrää saa helposti ja mielellään kevyesti lisättyä? Ja soijaproteiini ei käy, koska mies on allerginen soijalle. Ja olen lukenut aika monta listaa hyvistä proteiinin lähteistä, mutta en vain ole löytänyt sopivaa ruoka-ainetta.

Aidasta aidanseipääseen: sain rutkasti lisämotivaatiota eilen, sillä päätimme miehen kanssa lähteä kesän lopussa Kreikkaan lomalle. Edellisestä Kreikan matkasta on siinä vaiheessa kaksi vuotta aikaa ja vaikka viime kesäinen lomamatka oli ihana, Kreikkaan oli jo silloin syksyllä ikävä. Mukavaa on sekin, että lomamatka on vasta loppukesästä, joten minulla on hyvin koko kesä aikaa saada tätä elopainoa laskemaan. On sitten kivempi "esiintyä" altaalla uimapuvussa (lue: piilotella jonkun puskan vieressä suureen huiviin kietoutuneena) ja on ehkä myös kykenevä sitomaan persauksensa lentokoneen penkkiin ilman koko matkustamohenkilökunnan kollektiivisia ponnistuksia. Vaikka varsinainen rantakunto tältä kesältä on vielä mahdoton tavoite, niin ehkä sitä uskaltautuu uimarannallekin. En koskaan muista vitsejä, mutta yksi hauska joka on mieleen jäänyt, liittyy juuri tuohon tilanteeseen.

"Mistä tiedät että olet ylipainoinen? -Joka kerta kun uskaltaudut uimarannalle, niin Greenpeace ryntää paikalle työntämään sinut takaisin mereen."

Tässä kohtaa päässäni alkaa pyöriä skenaario, jossa levitän pyyhkeen rannalle ja asetan kalpean ja nätisti sanottuna runsaan vartaloni ruskettumaan. Hetken kuluttua satapäinen joukko pieniä greenpeaciläisiä ryntää paikalle lainapeitteiden ja vesisankojen kanssa ja yrittävät työntää minua mereen osan kastellessa ihoani etten kuivu liikaa. Itse huidon ympärilleni ärsyyntyneenä ja ulisen kuin vihainen mursu. Cracks me up everytime! :D

Siinäpä tämän päivän loistavat juttuni, palataan asiaan tai sen viereen mahdollisesti huomenna.